Novice

09.03.2021

Družba Volvo Cars na trg pošilja nov povsem električen model Volvo C40 Recharge

Prihodnost družbe Volvo Cars je električna in nov Volvo C40 Recharge je najnovejši dokaz njene zaveze za prihodnost brez emisij.

 

C40 Recharge ima vse prednosti vozila SUV, vendar z nižjo in bolj uglajeno silhueto. Model, osnovan na platformi CMA, je prvo vozilo znamke Volvo v zgodovini, ki je zasnovano v povsem električni izvedbi.

 

Družba Volvo Cars bo po predstavitvi modela XC40 Recharge in zdaj C40 Recharge v naslednjih letih nadaljevala z lansiranjem novih električnih vozil.

 

Do leta 2025 želi, da bodo 50 odstotkov globalne prodaje predstavljali povsem električni avtomobili, druga polovica pa bo hibridna. Leta 2030 naj bi bil vsak prodani avtomobil Volvo povsem električen.

 

»C40 Recharge predstavlja prihodnost znamke Volvo in nakazuje njeno smer;« je povedal Henrik Green, glavni tehnolog. »Gre za povsem električno vozilo, ki bo na voljo izključno prek spleta z umerjenim paketom storitev in hitro dobavo. Nakup novega vozila Volvo še nikoli ni bil bolj privlačen.«

 

Zadek C40 Recharge se ponaša z izjemno obliko, ki se ujema z nizko linijo strehe, medtem ko zasnova sprednjega dela predstavlja nov obraz električnih vozil Volvo in vključuje žaromete z najsodobnejšo tehnologijo slikovnih pik.

 

V notranjosti ponuja visok položaj sedenja, tu pa je še široka paleta barvnih kombinacij in možnosti edinstvenih dekorativnih elementov. Prav tako je prvi model znamke Volvo, ki ne uporablja usnja.

 

Podobno kot XC40 Recharge tudi model C40 Recharge ponuja enega od najboljših informacijsko-razvedrilnih sistemov na trgu, ki je plod sodelovanja z družbo Google in temelji na operacijskem sistemu Android. Strankam so tako na voljo aplikacije Google in integrirane storitve, kot so Google Maps, Google Assistant in Google Play Store*.

 

Neomejeni podatki omogočajo vrhunsko povezljivost, C40 Recharge pa bo posodobitve programske opreme prejemal kar po zraku. To pomeni, da bo svoje tovarniško nameščene funkcije in sisteme stalno izboljševal.

 

Pogonski sklop sestavlja par elektromotorjev, eden na sprednji in eden na zadnji osi, ki ju poganja 78 kWh baterija s funkcijo hitrega napolnjena (80 odstotkov v približno 40 minutah*). C40 Recharge ponuja pričakovan doseg okoli 420 km*, ki pa se bo predvidoma s časom še povečal z novimi posodobitvami programske opreme.

 

Kot je bilo danes objavljeno, bo povsem električen C40 Recharge mogoče kupiti samo prek spleta. V skladu s svojimi prizadevanji za zmanjšanje kompleksnosti ponudbe modelov in s ciljem usmeriti se na privlačne predhodno izbrane različice je družba Volvo Cars bistveno poenostavila svojo ponudbo vozil C40 Recharge.

 

Ob nakupu novega C40 Recharge bodo stranke prejele umerjen paket storitev, ki med drugim vključuje servis, jamstvo, avtomobilsko asistenco, zavarovanje, kjer je to na voljo, in možnosti za polnjenje vozila doma*.

 

Proizvodnja vozil C40 Recharge se bo začela letošnjo jesen in sicer v proizvodnem obratu družbe Volvo Cars v belgijskem Gentu skupaj z vozili XC40 Recharge.

 

  

 

Volvo Car Group v letu 2019

V poslovnem letu 2019 je Volvo Car Group zabeležil dobiček iz poslovanja v višini 14.3 BSEK (14.2 BSEK v letu 2018). Prihodki v tem obdobju so znašali 274.1 BSEK (252.7 BSEK). V celotnem letu 2019 je svetovna prodaja dosegla rekordnih 705.452 (642.253) avtomobilov, kar je 9.8 odstotka več kot v letu 2018. Rezultati kažejo na celovito preoblikovanje financ in poslovanja podjetja Volvo Cars v zadnjih letih, s čimer je podjetje pripravljeno na naslednjo fazo rasti.

 

O Volvo Car Group

Volvo Cars je bil ustanovljen leta 1927. Danes je ena najbolj znanih in uglednih blagovnih znamk na svetu s prodajo 705.452 avtomobilov v letu 2019 v približno 100 državah. Volvo Cars je od leta 2010 v lasti kitajskega holdinga Zhejiang Geely Holding.

 

V letu 2019 je Volvo Cars v povprečju zaposloval približno 41.500 delavcev, zaposlenih za polni delovni čas. Sedež podjetja Volvo Cars, razvoj izdelkov, trženje in administracija se v glavnem nahajajo v Göteborgu na Švedskem. Sedež podjetja Volvo Cars za azijsko-pacifiško regijo se nahaja v Šanghaju. Glavne tovarne za proizvodnjo avtomobilov podjetja se nahajajo v Göteborgu (Švedska), Gentu (Belgija), Južni Karolini (ZDA), Chengduju in Daqingu (Kitajska), medtem ko se motorji izdelujejo v Skövdeju (Švedska) in Zhangjiakou (Kitajska), komponente karoserije pa v Olofströmu (Švedska).

 

V skladu s svojim novim poslanstvom podjetja želi Volvo Cars strankam zagotoviti svobodo gibanja na oseben, trajnosten in varen način. To poslanstvo se odraža v številnih poslovnih ambicijah: na primer, do sredine tega desetletja želi, da bodo polovico njegove svetovne prodaje predstavljala povsem električna vozila, in vzpostaviti pet milijonov neposrednega poslovanja s potrošniki. Volvo Cars je prav tako zavezan nenehnemu zmanjševanju emisij ogljika s ciljem, da bi do leta 2040 postal podnebno nevtralno podjetje.

Povprečna poraba goriva: 4,4 – 8,3 l/100 km. Emisije CO2: 117 - 192 g/km. Emisijska stopnja: EURO 6d-TEMP-ISC. Emisije NOx: 0,0137 - 0,0671 g/km. Vrednost specifične emisije trdnih delcev pri dizelskih motorjih: 0,00011 - 0,00078 g/km, število delcev: 0,08 E+11 – 5,41 E+11. Ogljikov dioksid (CO2) je najpomembnejši toplogredni plin, ki povzroča globalno segrevanje. Emisije onesnaževal zunanjega zraka iz prometa pomembno prispevajo k poslabšanju kakovosti zunanjega zraka. prizemnega ozona, delcev PM10 in PM2,5 ter dušikovih oksidov. Cene ne vsebujejo stroška kovinske barve in priprave vozila. Za tipkarske napake ne odgovarjamo. Slike so simbolične. Več informacij o ponudbi pri pooblaščenem Volvo prodajnem zastopniku. MAXX AUTO d.o.o., Leskoškova 2, 1000 Ljubljana

Volvo in piškotki

S tehnologijo piškotkov (cookies) vam omogočamo kar najboljše doživetje naše spletne strani. Podatki pridobljeni preko piškotkov so anonimni. Prosimo označite ali se strinjate z uporabo te tehnologije. Več o piškotkih.

Sprejmem