Novice

25.09.2020

Vdihnite čist zrak v novih vozilih Volvo s prvo tehnologijo za kakovost zraka na svetu

Volvo Cars je v svoje avtomobile uvedel prvo premijsko tehnologijo za kakovost zraka na svetu, ki voznikom vozil Volvo omogoča, da v svojih avtomobilih dihajo čist in zdrav zrak ter pred potjo očistijo zrak v svoji kabini.

 

Nova tehnologija Advanced Air Cleaner (slo. napredni čistilec zraka) prihaja s senzorjem, ki meri ravni PM 2,5 v notranjosti kabine, zaradi česar predstavlja funkcijo, ki ni na voljo v nobenem drugem avtomobilu, ki je trenutno na trgu.

 

Na Kitajskem, kjer so meritve PM 2,5 in z njimi povezane informacijske storitve dobro uveljavljene, lahko vozniki vozil Volvo kakovost zraka v kabini primerjajo tudi s kakovostjo zraka zunaj avtomobila.

 

Z navedbo količine drobnih delcev v zraku sodi PM 2,5 med ukrepe, ki se pogosto uporabljajo za kakovost zraka. V svetovnem merilu številna mestna območja trpijo zaradi vrednosti PM 2,5, ki presegajo vrednosti, ki jih priporoča Svetovna zdravstvena organizacija, kar poudarja potrebo po zmanjšanju njihovega vpliva.

 

Napredni čistilec zraka (ang. Advanced Air Cleaner), ki je od pomladi na voljo za vse modele Volvo serije 90 in 60, ki temeljijo na prilagodljivi arhitekturi izdelka (ang. Scalable Product Architecture), odstrani drobne delce iz kabine. Zahvaljujoč filtru na osnovi sintetičnih vlaken in ionizaciji se do 95 odstotkov vseh delcev PM 2,5 zadrži zunaj kabine.

 

To izboljša kakovost zraka v avtomobilu in omeji škodljive vplive na zdravje, povezane z onesnaženjem zraka in drobnimi delci. Čistejši zrak v notranjosti avtomobila prav tako pomaga pospeševati varno vožnjo, saj lahko zdrav in svež zrak poveča voznikovo koncentracijo.

 

Vozniki ustreznih Volvovih modelov lahko uporabljajo tudi aplikacijo za pametni telefon Volvo On Call (kjer je na voljo), da pred vožnjo zlahka izvedejo dodatno čiščenje zraka v kabini. Aplikacija nato vozniku sporoči dejanske ravni PM 2,5 v kabini po čiščenju.

 

„Z našo napredno tehnologijo za čiščenje zraka ste lahko prepričani, da je zrak, ki ga vdihnete v svojem Volvu, čistejši in bolj zdrav,“ je povedal Anders Löfvendahl, višji tehnični strokovnjak za kakovost zraka v kabini pri podjetju Volvo Cars. „Verjamemo, da je čist zrak za vas koristen tako z zdravstvenega kot z varnostnega vidika, zato si bomo tudi v prihodnje prizadevali za napredek na tem področju.“

 

Poleg napredne tehnologije za čiščenje zraka podjetje Volvo Cars tudi na druge načine ustvarja zdravo okolje v svojih avtomobilih. Njegovi inženirji se že dolgo časa osredotočajo na odstranjevanje emisij organskih snovi v avtomobilu in zmanjševanje količine materialov, ki povzročajo alergije, v njegovi notranjosti.

 

Podjetje Volvo Cars ima pri dobaviteljih stroge zahteve glede nabave, da bi zmanjšali nastajanje in oddajanje vonjav iz delov in materialov, ki se uporabljajo v kabini. Podjetje tesno sodeluje tudi z različnimi univerzami in drugimi inštituti pri projektih, povezanih z uporabo materialov, pa tudi pri razvoju in izvajanju vedno strožjih alergijskih standardov za notranjost vozil.

 

Posebna skupina ocenjevalcev vonjav, imenovana The Noses (slo. Nosovi), testira sestavne dele posamezno in na celotni ravni avtomobila glede emisij vonjav. Kljub tehnološkemu napredku ta ekipa ostaja neizprosna pri postopku nadzora nad vonjavami, saj je človeški nos veliko bolj občutljiv kot kateri koli analitični instrument.

-------------------------------

 

Volvo Car Group v letu 2019

V poslovnem letu 2019 je Volvo Car Group zabeležil dobiček iz poslovanja v višini 14.3 BSEK (14.2 BSEK v letu 2018). Prihodki v tem obdobju so znašali 274.1 BSEK (252.7 BSEK). V celotnem letu 2019 je svetovna prodaja dosegla rekordnih 705.452 (642.253) avtomobilov, kar je 9,8 odstotka več kot v letu 2018. Rezultati kažejo na celovito preoblikovanje financ in poslovanja podjetja Volvo Cars v zadnjih letih, s čimer je podjetje pripravljeno na naslednjo fazo rasti.

 

O Volvo Car Group

Volvo Cars je bil ustanovljen leta 1927. Danes je ena najbolj znanih in uglednih blagovnih znamk na svetu s prodajo 705.452 avtomobilov v letu 2019 v približno 100 državah. Volvo Cars je od leta 2010 v lasti kitajskega holdinga Zhejiang Geely Holding.

 

V letu 2019 je Volvo Cars v povprečju zaposloval približno 41.500 (41.500) delavcev, zaposlenih za polni delovni čas. Sedež podjetja Volvo Cars, razvoj izdelkov, trženje in administracija se v glavnem nahajajo v Göteborgu na Švedskem. Sedež podjetja Volvo Cars za azijsko-pacifiško regijo se nahaja v Šanghaju. Glavne tovarne za proizvodnjo avtomobilov podjetja se nahajajo v Göteborgu (Švedska), Gentu (Belgija), Južni Karolini (ZDA), Chengduju in Daqingu (Kitajska), medtem ko se motorji izdelujejo v Skövdeju (Švedska) in Zhangjiakou (Kitajska), komponente karoserije pa v Olofströmu (Švedska).

 

V skladu s svojim novim poslanstvom podjetja želi Volvo Cars strankam zagotoviti svobodo gibanja na oseben, trajnosten in varen način. To poslanstvo se odraža v številnih poslovnih ambicijah: na primer, do sredine tega desetletja želi, da bodo polovico njegove svetovne prodaje predstavljala povsem električna vozila, in vzpostaviti pet milijonov neposrednega poslovanja s potrošniki. Volvo Cars je prav tako zavezan nenehnemu zmanjševanju emisij ogljika s ciljem, da bi do leta 2040 postal podnebno nevtralno podjetje.

Povprečna poraba goriva: 4,4 – 8,3 l/100 km. Emisije CO2: 117 - 192 g/km. Emisijska stopnja: EURO 6d-TEMP-ISC. Emisije NOx: 0,0137 - 0,0671 g/km. Vrednost specifične emisije trdnih delcev pri dizelskih motorjih: 0,00011 - 0,00078 g/km, število delcev: 0,08 E+11 – 5,41 E+11. Ogljikov dioksid (CO2) je najpomembnejši toplogredni plin, ki povzroča globalno segrevanje. Emisije onesnaževal zunanjega zraka iz prometa pomembno prispevajo k poslabšanju kakovosti zunanjega zraka. prizemnega ozona, delcev PM10 in PM2,5 ter dušikovih oksidov. Cene ne vsebujejo stroška kovinske barve in priprave vozila. Za tipkarske napake ne odgovarjamo. Slike so simbolične. Več informacij o ponudbi pri pooblaščenem Volvo prodajnem zastopniku. KMAG d.o.o., Leskoškova 2, 1000 Ljubljana

Volvo in piškotki

S tehnologijo piškotkov (cookies) vam omogočamo kar najboljše doživetje naše spletne strani. Podatki pridobljeni preko piškotkov so anonimni. Prosimo označite ali se strinjate z uporabo te tehnologije. Več o piškotkih.

Sprejmem